Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Εργαστήριο «Διαγενεακή Επικοινωνία: Το Παιχνίδι Συνεχίζεται Ψηφιακά»
Σεμινάρια | Ενημέρωση: 29-01-2013 16:03


Στο πλαίσιο των «Ημερών Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας» που διοργάνωσαν για τρίτη χρονιά το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Μιχάλη Μεϊμάρη, και με στόχο την ανάπτυξη επικοινωνίας ανάμεσα στη Νέα Γενιά και την Τρίτη Ηλικία μέσα και από διαδικτυακά παιχνίδια την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010, από τις 9:00 έως τις 13:00, στον Πολυχώρο Απόλλων (Ερμουπόλεως & Πηλίου 1, Καμίνια) έλαβε χώρα μια ακόμα δράση-εργαστήριο hands on με τίτλο «Διαγενεακή Επικοινωνία: Το Παιχνίδι Συνεχίζεται Ψηφιακά» και με θέμα τα ψηφιακά παιχνίδια κοινωνικής δικτύωσης. Μαθητές της Β΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και μέλη του 1ου ΚΑΠΗ Νικαίας συνεργάστηκαν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή καλλιεργώντας τη δική τους εικονική φάρμα.

Η νέα γενιά με αυθορμητισμό προσέγγισε την Τρίτη ηλικία και τη μύησε στο δικό της ψηφιακό κόσμο, στα παιχνίδια της δικιάς της γενιάς. Ταυτόχρονα, η Τρίτη ηλικία ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και έχοντας την εμπειρία του αναλογικού κόσμου διασκέδασε και συνέβαλε με τις γνώσεις της στην τελική διαμόρφωση του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά, προέκυψε ότι τόσο η Νέα Γενιά, όσο και η Τρίτη ηλικία μπόρεσαν από κοινού να διασκεδάσουν, να μάθουν, να γνωρίσουν. Η Τρίτη ηλικία επαναπροσδιόρισε τη θέση της στον ψηφιακό κόσμο, ενώ η Νέα Γενιά διαπίστωσε ότι έχει πολλά ακόμα να μοιραστεί μαζί της.Πίσω